Logo
Trekantområdets Slægtshistoriske Forening
Foreningen Hvem forsker hvad Bogreolen Links FotoalbumTil forsiden
Mødeaften den 13. september 2010

Tema: Jeg har kun ganske almindelige mennesker i min familie, v/Erik Kann, genealog ved Kennedy Centret, København.
Af Leif Horsnark

 

Jesper Ratjen bød velkommen til en ny sæson.
I "medlemmernes 10 minutter", fortalte Hanne Olsen om en givtig ferietur til Blekinge. Turen bød på gode oplevelser til brug i forskningen og et mindre heldigt møde med efterkommere af en ane.


Erik Kann, genealog ved Kennedy Centret, København, var aftenens foredragsholder.
Ofte noget man hører i slægtsforskerkredse er, at dem er der ikke rigtig noget at finde om? Det var det, Erik Kann ville modbevise gennem sit fordrag: "Jeg har kun ganske almindelige mennesker i min familie".

Intet kommer af sig selv, det tager tid og kræver stor tålmodighed, men der er masser at finde. Bruger man sin sunde fornuft og finder frem til hændelser, som kan udløse f.eks. en ansøgning til en myndighed, en skattesag, en hushandel, flytning eller en sag med politiets indblanding, ja, så er man godt på vej.
I retsbetjentens, amtmandens, præstens eller byfogedens arkiver, kan der være masser at finde, men igen, det kræver arbejde og opfindsomhed.

Med praktiske eksempler beviste Erik, at det kan lade sig gøre og håber, at han med sit foredrag, har givet inspiration til, hvordan de tilstedeværende selv kan komme videre.

Som altid, var Erik fuld af gejst og kom med mange ideer. Det er vores medlemmer bevidste om. 65 var mødt op, for at høre de vise ord.


Tilbage til referatoversigt