Logo
Trekantområdets Slægtshistoriske Forening
Foreningen Hvem forsker hvad Bogreolen Links FotoalbumTil forsiden
Mødeaften den 14. december 2009

Tema: Trykte kilder til slægtsforskning, v/Kathrine Tobiasen, bibliotekar og slægtsforsker.
Af Leif Horsnark

 

I "medlemmernes 10 minutter", fortalte Kjeld Buhl om en artikel han havde fundet i bladet "Skalk", nr. 2, 1959. Den handlede om "Sjæleringning" og så slog det Kjeld, hvad er det nu med den der ringning med kirkeklokkerne?
I anledning af klimatopmødet, havde nogle af landets præster bebudet, at de ville ringe med klokkerne 350 gange d. 13. december kl. 15 for "alarm, håb og handling" og hvorfor nu det? Det kan artiklen, som Kjeld læste op, måske give et svar på? Artiklen vil være at finde i vores arkivmappe og er nok værd at læse.


Bibliotekar og slægtsforsker, Kathrine Tobiasen, Randers, berettede i aftenens foredrag om "Trykte kilder til slægtsforskning".

Det er jo ikke, som "det var engang", vi behøver ikke mere at rejse rundt til de forskellige Landsarkiver for at forske i vores aner. I dag er kirkebøger og folketællinger jo tilgængelig på internettet og er man god til det der med en computer, så kan man finde mange andre spændende ting der, og så er det at aftenens foredrag burde få os op af stolene!

Vi ved godt de er der, bibliotekerne, men benytter vi dem? Vi ved også, at på deres hylder står der en masse bøger. Vi har måske læst nogle af dem, men har vi tænkt på at bruge dem i vores forsøgpå at få historien om vores forældre? Nogle har, fordi det i deres verden ikke kun handler om en lang fin anetavle, men også om at få historien om hvordan folk levede og boede på den tid, de nu var i. Måske er man så heldig, at een af ens egne aner er nævnt i en egns beskrivelse?

Det er en "guldåre" at gå på biblioteket. Har man fundet en bog man gerne vil læse ogdet stedlige bibliotek ikke har den hjemme, er der bibliotekernes hjemmeside, hvor man kan gå ind og bestille den hjem. Der er mange muligheder, drejer det sig om slægtsbøger, lokal-, gård-, eller danmarkshistorie, biografier samt folkeliv og levevilkår, samt meget andet, så er det værd at søge efter.

Kathrine Tobiasen havde lavet en liste til os over nogle af de mange titler som findes, og er man interesseret, kan den også findes i vores arkivmappe og er nok et studie værd.
Tak for den. En god aften med mange gode ideer til at få lidt "kød" på anerne.


Tilbage til referatoversigt