Logo
Trekantområdets Slægtshistoriske Forening
Foreningen Hvem forsker hvad Bogreolen Links FotoalbumTil forsiden
Mødeaften den 12. oktober 2009

Tema: Bønder som kreaturhandlere i Nordsørummet ca. 1788-1914, v/Esben Graugaard, Dr.phil., museumsinspektør, Holstebro museum.
Af Leif Horsnark

 

Hvordan kan et 35 års jubilæum fejres bedre?

Dr.Phil., Esben Graugaard, museumsinspektør, Holstebro museum, besøgte os med sit foredrag om ”Bønder som kreaturhandlere i Nordsørummet ca. 1788 – 1914”.

Iblandet et godt gram Thy humor, fik vi en fortælling om de stovte bønders handel med stude i tiden fra 1788 til 1914. Mange af de folk der slog sig på den handel, fik beviseligt noget ud af det. Det viser sig også, at bønderne dengang, ikke var så fremmede over for den store verden som vi måske har forestillet os.
Nogle af dem begyndte at handle mens de endnu var store drenge. Mange af de familienavne som Esben Graugaard nævnte, kan vi genkende blandt de mænd der gennem tiden har beklædt store stillinger indenfor både landbrug og politik.

I den festlige anledning, var kaffen i pausen udvidet med både boller og forskellige lagkager, fremstillet og leveret af bestyrelsens medlemmer. Ligeledes har bestyrelsen også lavet en flot jubilæumsudgave af Slægts–Tidende. Medlemmer der ikke deltog denne aften, får deres blad ved næste møde.

 

Tilbage til referatoversigt