Logo
Trekantområdets Slægtshistoriske Forening
Foreningen Hvem forsker hvad Bogreolen Links FotoalbumTil forsiden
Mødeaften den 10. novemberber 2008

Tema: Dansk Udvandring til Amerika, v/ Henning Bender, tidl. Stadsarkivar, Aalborg
Af Leif Horsnark

 

Jesper Ratjen indledte mødet med de 10 minutter.

På vores "Tema" møde, hvor Jesper fortalte om aviserne, manglede vi en overhead. Det vi blev "snydt" for den aften, fortalte han om i 10 minutter. Der står jo mange gode ting i aviserne, vi som slægtsforskere kan drage nytte af. Eksempelvis dødsannoncerne og en eventuel omtale af afdødes familie og levned, hvilket kan give mange oplysninger om tilknyttede personer.

Henning Bender, tidligere stadsarkivar i Aalborg og leder af "Det Danske Udvandrearkiv" samme sted, berettede derefter om "Dansk udvandring til Amerika". Arkivet blev dannet i 1931, men allerede mange år før, var der taget initiativ til, at få samlet så mange oplysninger som muligt, om de der valgte at udvandre.

På arkivet i Aalborg, findes der i dag en bogsamling på 20.000 bind, op mod 15.000 billeder, mange af dem taget af den berømte portrætfotograf Tønnis der boede i byen, samt masser af danske aviser, udgivet i udlandet og så er der, ikke at forglemme, en mængde udklip fra forskellige tidender. Derudover findes der oplysninger om 331.021 udvandrede personer fra tiden 1820-1931.


Tilbage til referatoversigt