Logo
Trekantområdets Slægtshistoriske Forening
Foreningen Hvem forsker hvad Bogreolen Links FotoalbumTil forsiden
Temaaften den 13. oktober 2008

Af Leif Horsnark

 

Det blev en spændende aften!

Det hele begyndte med Karsten Thomsen. Han fortalte i "medlemmernes 10 minutter", om det, der satte ham i gang med at slægtsforske og de genvordigheder, der kan følge med, når man var opvokset i en pleje- og adoptivfamilie.

John W. Rasmussen, foreningens revisor og medlem af samme, fortalte om emnet "At skrive en slægtsbog". Sidste år ved juletid, fortalte han om, hvordan han hacde lavet en julekalender til sine børnebørn, på computer vel at mærke, så vi havde stiftet bekendskab med hans kreative evner.

John havde lagt hele sit foredrag ind på computeren. Det første billede viste hvordan man kommer i gang med projektet, hvordan man planlægger og laver emneliste og ikke mindst, hvordan man forestiller sig at hæftet og indbindingen skal se ud.

Da John selv begyndte på det med at lave en slægtsbog, var det som om han mistede overblikket. Som vi andre, ville han godt vide hvor og hvordan anerne levede, måske lave en livslinie, han kunne ikke få det til at hænge smmen. Hans bekymring gik på, om det måske ville sætte punktum for hans slægtsforskning, men han var også derhenne, hvor man siger til sig selv, hvorfor gøre det sværere end det er?

Når man laver en slægtsbog, så skal indledningen være spændende, den skal skærpe nysgerrigheden og vække opmærksomheden. Alle de lange udredninger af en familie, det er fint nok, men det er jo kun læsestof for de indviede. På den baggrund, lavede John en række små hæfter, med små historier om forskellige aner.

På vores første "Tema aftenmøde" i denne sæsom, kommer John og fortæller om arbejdet ved fremstilling af bøgerne, det glæder vi os til. John forærede foreningen en snes hæfter med brugsanvisning på, hvordan man fremstiller en "Slægtsbog".

Kan lånes fra vores bibliotek.


Tilbage til referatoversigt