Logo
Trekantområdets Slægtshistoriske Forening
Foreningen Hvem forsker hvad Bogreolen Links FotoalbumTil forsiden
Generalforsamling den 12. marts 2007

Af Leif Horsnark

 

1. Valg af ordstyrer.
Inger Madsen blev valgt som ordstyrer. Med foreningens vedtægter i hånden, kunne Inger Madsen konstatere, at mødet var indkaldt efter foreningens bestemmelser.

2. Formandens beretning.
Formandens beretning er gengivet længere nede på siden.

3. Gennemgang af regnskab 2006 og budget 2007.
Kasserer Tommy Hansen gennemgik et meget flot regnskab som også i år viste et pænt overskud. Tomme Hansen takkede medlemmerne for deres indsats med at fordele vores blad, så en del porto blev sparet. På baggrund af det fine regnskab, ser næste sæson ret lys ud. Regnskabet blev omdelt.

4. Fastsættelse af kontingent.
Bestyrelsen havde foreslået uændret kontingent, 190 kr. for enlige - 260 kr. for par. Gæstebillet, 35 kr. Bestyrelsens forslag blev vedtaget.

5. Valg til bestyrelsen.
På valg var Leif Horsmark, Jesper Ratjen,og Karsten Thomsen. De blev alle enstemmigt genvalgt.

6. Valg af suppleanter.
På valg var Lilian Brahe og Laila Køngerskov, som ligeledes blev genvalgt.

7. Valg af revisor.
John W. Rasmussen genvalgt.

8. Valg af revisorsupplenat.
Gudmund Bornemann Madsen genvalgt.

9. Indkomne forslag.
Ingen.

10. Eventuelt.
Der fremkom flere ønsker til den nye sæsons program. Der blev uddelt spørgeskemaer om medlemmernes interesse i "Slægts-Tidende" og "Slægten". Der var stor interesse for at modtage begge blade.

Inger Madsen afsluttede generalforsamlingen med at takke de tilstedeværende 37 medlemmer for god ro og orden.

I forbindelse med aftenens film "Det jyske Klondyke" havde Tommy Hansen "medlemmernes 10 minutter". Her fortalte han om et brev, hans far havde skrevet hjem, medens han arbejdede i Søby Brunkulslejer i 1947, et brev der åbnede øjnene for de mange genvordigheder, der var i Søby.
Tomme Hansen havde fundet nogle passager fra filmen om Bakkegården, der var optaget i Søby, og som ligeledes gav et godt indblik i livet omkring brunkullene.

Formandsberetning 2006/07.

110 medlemmer - det er en fremgang på 7 siden sidste års generalforsamling.
Foreningens hjemsted er Fredericia og knap ¾ af medlemmerne kommer her fra byen. Ved foreningens start for 32½ år siden, var opgaven at være et tilbud for hele Trekantområdet. Siden er der - med os som moderforening - etableret slægtshistoriske foreninger i Kolding og Vejle. Fra Middelfart og Fyn kommer en lille fjerdede af medlemmerne. Fra Vejle en pæn håndfuld og fra Kolding en lille håndfuld. Dertil et par københavnere.

Vi er glade for den lille stabile tilvækst, fordi den vidner om en øget interesse for vores gode hobby: Slægtsforskning, og vi vil satse på, at medlemmerne kan synes, at de har glæde og udbytte af medlemskabet.
Vi synes selv, at vi har et pænt udbud af aktiviteter, men måske savner I noget? - Så vil vi gerne høre.

Vores aktiviteter er først og fremmest de 8 faste mødeaftener pr. sæson: 2. mandag i måneden. Foruden generalforsamlingen i marts har vi 7 foredragsaftener, hvoraf de 6 har været med Folkeuniversitets-foredrags-holdere. Den 7. prøver vi at klare "internt".

Oktober-mødet holdt vi som Medlemmernes egen aften, hvor flere kom med indlæg om meget varierende emner. Tak til indlægsholdere!

Typisk har der været knap 40 til møderne. Jeg håber, at I har været tilfredse med sæsonens foredragsemner. Kommentarer og ønsker høres gerne bagefter!

Foredragsmøderne søges indledt med "medlemmernes 10 minutter", hvor fund, oplevelser og overvejelser er fremlagt på en stilfærdig, men inspirerende måde.
Jeg vil gerne på alles vegne takke indlægholderne (nævnt i alfabetisk orden): Jørgen Clausager, Tommy Hansen og Leif Horsmark; selv var jeg også på en enkelt gang.

Foruden foredragsaftenerne holdt vi for 2. gang en efterårssession med 5 "Slægtstema-aftener", med varierende emner:
1) Biblioteket på landsarkivet i Viborg (Kjeld Buhl).
2) Brug af digitalkamera (Alex Kristensen).
3) Internettet og slægtsforskning (Alex Kristensen).
4) Gratial - og Supplikprotokoller (Jesper Ratjen).
5) Egnsretter (Ruth Buhl).

Ved sidstnævnte emne serverede Ruth hjemmelavede egnsretter: Sønderjysk Surrib med hjemmebagt rugbrød samt "Søby-suppe" og til kaffen: "Mormors kanelkager". Leif Horsmark udfordrede hver gang med en drilsk "gotisk skriftlæsning".

Egnsret-emnet var inspireret at, at Tommy Hansen indledte sæsonens "10 minutter" med hjemmebagte fynske boghvedekager - de var ihvertilfælde, til denne lejlighed, bagt på Fyn.
Med "kun" omk. 20 deltagere til disse hyggelige og oplysende aftener, tror jeg, at der er flere, som uforvarende har snydt sig selv.

Besøg i Åbenrå.
I januar havde vi foredrag ved vagtmester Leo Vinther Pedersen om de specielle sønderjyske kilder og det fulgte vi op ugen efter med et aftenbesøg på Landsarkivet i Åbenrå. 15 medlemmer deltog.
Foruden en kyndig guidet tur i magasinerne, hvor Leo Vinther Pedersen foreviste en række interessante kilder, var der også lejlighed til selv at gøre aktiv studier på læsesalen.

Sæsonen indledtes med en sensommerudflugt til Brunkulslejerne i Søby. Pæn deltagelse - 33 - men: igen var der en snes, som gik glip af en dejlig tur. - De kunne ellers have fået siddepladser i bussen.

Fra arkivets side blev vi inviteret til at medvirke ved "arkivernes dag" i begyndelsen af november. Vi satte en udstilling om slægtsforskning op, som Kjeld (Buhl) og Leif (Horsmark) bemandede. Der var pænt besøg og vi fik 5 nye medlemmer.

Det kommende april-nummer af "Slægts-Tidende" afrunder 3. årgang. Igen i år har vi alle haft glæde af de indleverede bidrag til vores blad. Jeg vil på læsernes vegne takke bidragyderne. Vi har hidtil haft ideer til stof, men fortsatte bidrag vil være meget velkomne. Kom med ønsker til stof! Bemærk, at vi ikke forlanger færdige artikler, men bare ønsker om emner til behandling.

Under pkt. "eventuelt" vil I blive bedt om, på et omdelt spørgeskema, at ytre jer og jeres interesse i de 2 blade, som hører til medlemsskabet: Vores eget "Slægts-Tidende" og SSF's "Slægten". Det sidste modtager I pga. vores medlemsskab af "Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger".

Bogstanden i vores bibliotek er fortsat udvidet, både ved gaver og indkøb. Det vil vi gerne fortsætte med. Kom med forslag til eventuelle anskaffelser!
I forbindelse med omtalen af biblioteket, vil jeg lige minde om, at på mødeaftenerne, åbner vi lokalet her Kl. 18:30, således at man har tid til at konsultere vores bibliotek, få en snak eller blive hjulpet, hvis man savner ideer til at komme videre, eller der er noget vanskelig gotisk læsning.

Jeg kan ikke slutte min beretning førend jeg har sagt tak til vores husvært, Jørgen Clausager, - ikke bare for de dejlige lokaler, vi får lov at holde vores møder i, men også for den altid beredvillige hjælpsomhed der bliver os til del i forbindelse med aktiviteter af enhver art.
Jeg vil også gerne takke bestyrelsen for et velfungerende samarbejde og aldrig svigtende villighed, - jeg fristes til at sige ivrighed - for at yde en indsats, men sidst og ikke mindst til medlemmerne, hvis interesse for Foreningens arrangementer gør alt til en fornøjelse. TAK!

Tilbage til referatoversigt