Logo
Trekantområdets Slægtshistoriske Forening
Foreningen Hvem forsker hvad Bogreolen Links FotoalbumTil forsiden
Mødeaften den 14. november 2005

Tema: Retsbetjentens arbejde; fra løsagtige kvinder til mordsager, v/Helle Bundesen, arkivbetjent, Landsarkivet for Fyn, Odense.
Af Leif Horsnark

 

Sekretæren fortalte, at tiden omkring dette medlemsmøde havde været spændende. I Middelfart har sekretæren deltaget i åbningen af "Historiens Hus". Middelfart Museum og Byarkivet i Middelfart har overtaget det gamle biliotek i Algade 8. Huset er gennemrenoveret til stor glæde for både ansatte og brugere.
Han deltog på "Arkivernes dag", også i udgivelsen af Vends Herreds Årbog. Den har flere gode artikler fra herredet samt en om slægtsforskning.
Vores bestyrelsesmedlem, Karsten Thomsen, deltager i udgivelsen af Fredericia Årbogen, som også er spændende læsning.

Medlemmernes 10 min.
Anne-Lise Pallesen havde medlemmernes 10 minutter, og hvilke 10 minutter. Anne-lise Pallesen fortalte en sød historie. Jomfru Madsen fra Vestsjælland var rejst til New Zeeland. En herre derude havde anonceret efter en dansk hustru. Derfor rejste Jomfru Madsen og blev gift med manden.
Deres efterkommere bad Anne-Lise om hjælp til at reder trådene ud. Resultatet var et omfattende opklaringsarbejde, der endte med besøg fra den fjerne verdensdel. Hvad kan amn dog ikke opleve med sin forskning.

På medlemsmødet d. 14. november, havde vi Arkivbetjent Helle Bundesen, Landsarkivet for Fyn, Odense, på besøg.

Helle Bundesen fortalte om "Retsbetjentens arbejde; fra løsagtige kvinder til mordsager".
Retsbetjenten var jo både byfoged, herredsfoged, birkedommer og sognefoged i de forskellige lokalsamfund. Helle gav os et indblik i retsbetjentarkivernes opbygning og forretningsgangen i forskellige sager, såsom faderskabs-/allimentationssager, et tyveri og en mordsag.

Det var meget spændende, med givtige oplysninger. Vi kunne godt mærke, at Helle var på hjemmebane, en fornøjelse når folk har "fod" på tingene.

 

 

Tilbage til referatoversigt