Logo
Trekantområdets Slægtshistoriske Forening
Foreningen Hvem forsker hvad Bogreolen Links FotoalbumTil forsiden
Generalforsamlingen den 14. marts 2005

Af Leif Horsnark

 

Gudrun Bøgedal fortsatte sit indlæg i mellemmernes 10 min. Hun havde taget Boemandssangen med, den illustrerede meget godt den ånd der er i Boe-slægten. Desuden viste hun nogle billeder fra Helnæs og berettede om historien bag dem.

Formanden (Jesper Ratjen) indledte generalforsamlingen.
Jens Hansen blev valgt som ordstyrer og kunne straks konstatere, at den var lovlig indkaldt ifølge lovene.

Formanden kunne i sin beretning konkludere, at vores medlemstal, trods udmeldelser, stadig er støt stigende. Han udtrykte ligeledes sin glæde over, at de nye tiltag i den forgangne sæson, var blevet godt modtaget af vore medlemmer, som kvitterede med stort fremmøde ved vore arrangementer.

Aftenturen til Landsarkivet i Odense måtte desværre aflyses på grund af vejret. Vi rådede bod på det, ved tirsdag d. 5. april at lave en ny tur.
Formanden sluttede sin beretning med at takke Jørgen Clausager for den store gæstfrihed vi nyder på arkivet og takkede bestyrelsen for dens indsats samt medlemmerne for deres opbakning.

Kassereren fremlagde et velafbalanceret regnskab,  der var et underskud på Kr.: 3,50, men blev sammen med budgettet godkendt af forsamlingen.
Kontingentet forbliver uændret i næste sæson.

På valg til bestyrelsen, var formand Jesper Ratjen og sekretær Leif Horsmark, som begge modtog genvalg. Moccamester Jørgen Nissen ønskede at udtræde og i stedet blev suppleant Karsten Thomsen valgt. Som ny arbejdende supplenat blev Lilian Brahe valgt, Ruth Buhl modtog genvalg. De øvrige på valg værende revisor og suppleant blev begge genvalgt.

Med sit store engagement, formåede jens Hansen at få god gang i det efterfølgende punkt, eventuelt. Det udløste flere gode meningsudvekslinger.

Jens Hansen kunne takke de 38 fremmødte for god ro og orden.
Aftenen sluttede med nogle filmklip fra serien "Der var engang".


Formandsberetning
2004/05

Igen i år har jeg den glæde at kunne berette om et stigende mellemstal. 3 medlemmer fra Sjælland er faldet fra og 3 fra Fredericia, men det er mere end opvejet af, at der er kommet 4 til fra Middelfart og 6 fra Fredericia.
Med stadig kun 20 medlemmer fra Vestfyn, må der endnu være en del fynboer, som må gå at savne en slægtsforening. (Vi må nok prøve at synliggøre os mere i Middelfartområdet, så man kender til vores eksistens). Vi er 5 fra Kolding-egnen, 9 fra Vejle-egnen, 3 fra Børkop og 69 fra Fredericia.

Medlemstallet er i dag: 105; - heraf 21 par.

Mødesæsonen omfatter traditionelt 8 mødeaftner. 6 FU-foredrag. 1 mellemsforedrag samt generalforsamlingen med film. Jeg håber, at I har været tilfredse med sæsonens foredragsemner? Kommentarer høres gerne bagefter. Typisk har vi været omk. 40 til møderne. Det er en lille fremgang! Kendte foredragsholdere har dog kunnet "vælte huset".

Medlemmernes 10 minutter har vist sin levedygtighed. Facetter af slægtsforskeres fund, oplevelser og overvejelser er fremlagt på en stilfærdig, men inspirerende måde.

Jeg vil gerne på alles vegne takke indlægsholderne (nævnt i alfabetisk orden): Gudrun Bøgedal, Leif Horsmark, Henry Jørgensen, Thora Larsen, Kjeld Munch og Vagn Rosenvold.

Møderækken har endvidere været suppleret af et par andre arrangementer: Sensommerudflugten med en snes deltagere gik til Giveegnens museum. Der fik vi "smæk for skillingen". Bl.a. nogle legendariske oplevelser i skolestuen.

Sæsonen har også budt på en del kursusvirksomhed: I september et kursus med god deltagelse om slægtsprogrammet "Brothers Keepers" på Munkensdam Gymnasium i Kolding med Chris Oxholm Sørensen som kursusleder og Jens Hansen som husvært. Tak Jens!

I oktober - november afholdt vi 5 tirsdage i træk slægtstemaaftener som hver gang tog udgangspunkt i en kildetype, som blev introduceret af et medlem af bestyrelsen, hvorefter der blev fremlagt eksempler fra disse til gotisk skriftlæsning. Vi så på Kirkebøger, folketællinger, skifter, skøde- og panteprotokoller med brandforsikringer og fæstebreve. 20 - 30 medlemmer deltog i disse, synes jeg, fantastisk hyggelige aftener, som vi nok vil søge videreført i den kommende sæson. Vi vil gerne høre ønsker om kilder til behandling.

Et aftenbesøg på Landsarkivet i Odense den 22. februar valgte vi at aflyse i sidste øjeblik under indtryk af en igangværende snestorm og en foruroligende vejrudsigt for Fyn. Der er dog kun tale om en udsættelse af besøget. En ny dato for besøget er som før meddelt aftalt til den 5. april.

Den forløbne sæsons største satsning må dog siges at være vores påbegyndte udgivelse af "Slægts-Tidende".

Redaktøren erklærer sig tilfreds (og "sådan en er netop den vanskeligste at gøre tilfreds") med stofmængden hidtil, men hvad siger medlemmerne til stoffets art?

For at redaktøren fortsat skal være tilfreds, vil det dog være både ønskeligt og påkrævet, at medlemmerne leverer bidrag. Særdeles gerne i form af små artikler - helt eller delvist trykklare; - men også meget gerne bare som ideer til emner.
Vi har været en redaktionsgruppe på 4 bestyrelsesmedlemmer, som har tilrettelagt arbejdet med bladet. Vi vil meget gerne høre kommentarer, når dirigenten om lidt sætter formandsberetningen under debat. Meld Ud! Vi har stor vilje til at opfylde læsernes velbegrundede ønsker.
Vores sekretær, Leif Horsmark, gør en stor indsats for at formidle vores program til ugeaviserne. Melfar-posten er vist den mest lydhøre, men kanal 94 har også bragt meddelelser.

I den forløbne sæson har vi endvidere meldt os ind i en forening: MOLF - Middelfart og Oplands Lokalhistoriske Forening. Vores bibliotek er ved denne lejlighed blevet tilført "Vends Herreds Årbog" og vi deltager i samrådsmøderne i Vends Herred. Vi ønsker at styrke de gensidige relationer omkring Lillebælt og nu kommer vi da også i region sammen.

Bogstanden i vores udlånsbibliotek er fortsat udvidet. Bl.a. har vi modtaget adskillige bøger som gave. Tak for betænksomheden! Vi vil endvidere - efter evne - forsøge at fortsætte med nyanskaffelser. Kom gerne med forslag!     
Optrykning og salg af småpjecer fra arkiverne er desværre gået helt istå. Min egen adgang til en kopimaskine er ikke så uproblematisk, som den var tidligere. Det må vi finde en løsning på, for der har været god interasse for dem.

Jeg synes iøvrigt lige, at jeg vil minde om, at på mødeaftenerne åbner vi lokalet her Kl. 18:30, således at man har tid til at konsultere vores bibliotek, få en snak eller hjulpet, hvis man savner ideer til at komme videre eller der er noget vanskeligt gotisk læsning.

En del af vores kontakt udadtil med interassefæller, som jeg selv lægger stor vægt på, er besvarelse af spørgsmål, som kommer til os mundtligt eller pr. brev og ikke mindst e-mail. I år har der kun været et par forespørgsler om slægtsbøger udgivet af "Dansk Slægtsforskning", Fredericia. Det må man tage med, når vi deler hjemstedby med det for længst hedengangne forlag.

Jeg kan ikke slutte min beretning førend jeg har sagt tak til vores husvært, Jørgen Clausager, - ikke bare for de dejlige lokaler, vi har lov til at holde vores møder i, men også for den altid beredvillige hjælpsomhed der bliver os til del i forbindelse med aktiviteter af enhver art.
Jeg vil også gerne takke bestyrelsen for et velfungerende samarbejde og aldrig svigtende villighed, - jeg fristes til at sige ivrighed - for at yde en insats, men sidst og ikke mindst til medlemmerne, hvis interasse for Foreningens arrangementer gør alt til en fornøjelse. TAK!


Tilbage til referatoversigt