Logo
Trekantområdets Slægtshistoriske Forening
Foreningen Hvem forsker hvad Bogreolen Links FotoalbumTil forsiden
Temaaften den 14. februar 2005

Tema: På kryds og tværs af anetavlen, v/Kjeld Buhl, TSF.
Af Leif Horsnark

 

Det var en aften i medlemmernes tegn.
Medlemmernes 10 min. kunne meget vel blive en hel aften. Gudrun Bøgedal fortalte levende om sin slægt og dens fortrædeligheder i det sønderjyske. Gudrun kunne fortælle hvordan og hvorfor familien flyttede nord for Kongeåen og de unges kamp for ikke at deltage i de store krige.
Gennem grundig forskning, viser det sig, at familien stammer fra Fyn, det er en gren af den store Boe-slægt fra Helnæs. Ved generalforsamlingen, den 14. marts, afslutter Gudrun sin fortælling.

Foredragsholder var vores medlem Kjeld Buhl. Hans tema "På kryds og tværs af anetavlen", var en stor oplevelse. Ruth og Kjeld har forsket i deres slægter i ca. 25 år og utallige er de aner der er fundet. Der står mange ringbind på reolerne i deres hjem. Det er en "Familiekrønnike" af de mere spændende.
Ruths familie stammer i hovedtrækkene fra Trekantområdet. Kjelds er i store grene Vendelboer, men for dem begge gælder det, at der findes personligheder imellem som f.eks. præster og militærfolk, hvilket gør, at der kan findes de mest utrolige oplysninger frem. Derfor kunne Kjeld føre os "på kryds og tværs" gennem Europa, fra Norge til Frankrig, Italien, Østrig og sågar måske også Ungarn, i slægtens spor

En rigtig hyggeaften. Tak til Gudrun og Kjeld.

 

Tilbage til referatoversigt