Logo
Trekantområdets Slægtshistoriske Forening
Foreningen Hvem forsker hvad Bogreolen Links FotoalbumTil forsiden
Sensommerudflugten den 6. september 2020

 Referent Jesper Ratjen

Vi var 20 deltagere på vores sensommerudflugt den 6. september, som i det dejligste solskin under den blå septemberhimmel gik til Den historiske Miniby i Fredericia. Ikke mange skridt hjemmefra, men vi blev på særdeles naturalistisk vis sat 170 år tilbage – til 1849.

Alt i minibyen er i målestokforholdet 1:10. Det hele er så minutiøst bygget, at det ville være som at være der selv, hvis man som Alice i Eventyrland kunne formindske sig med en faktor 10.

 Købmagergade
Købmagergade no 215, hvor et par tip2-oldeforældre boede (ganske vist i 1750'erne)

Vores rundviser Benny Lauridsen (formand for de omk. 100 frivillige – og medlem hos os) fortalte levende og engageret om minibyen og tog os med rundt til interessante lokaliteter.
Byen er påbegyndt i 1984 og over 800 af de 1200 huse, det skal ende med, er på plads, men der er også en del nødvendige reperationer, som sinker fremdriften. Det hele bygges og passes af frivillige.


Benny Lauridsen 
Benny Lauridsen fortæller

Efter den guidede rundtur var det blevet tid til den medbragte frokost og derefter var der god tid til en rundgang på egen hånd for nærmere detailstudier.
En pludselig, heftig men kortvarig regnbyge sørgede for, at vi kunne finde ind til kaffeserveringen med Jonnas hjemmebagte kager.

En yderst vellykket dag i vores egen baggård!

View


 
Tilbage til referatoversigt